Missie en Visie

Missie en Visie van FC Merksem

Missie


FC Merksem wil aantrekkelijk voetbal brengen , op een degelijke infrastructuur, binnen een financieel gezond kader en met veel aandacht voor een kwaliteitsvolle jeugdopleiding en een actief verenigingsleven.

Visie Club

Om zijn missie te verwezenlijken en te staven, werkt FC Merksem aan volgende punten:

Een gezond financieel beheer

FC Merksem wil zich als club van continuïteit verzekeren in derde provinciale en via een gezonde ambitie en met een duidelijk afgelijnd budget de overgang naar tweede provinciale ambiëren. Het dagelijks bestuur stelt het budget vast en stuurt  het met tussentijdse controles bij indien nodig

Kwaliteitsvolle jeugdopleiding

FC Merksem wil en kwaliteitsvolle jeugdopleiding brengen door

  1. het aanwerven van een TVJO of een jeugdcoördinator, die bij voorkeur het diploma "TVJO amateur” behaald heeft en zeker in het bezit is van een UEFA-B diploma of gelijkwaardig diploma.
  2. in alle categorieën te werken met gemotiveerde en bij voorkeur gediplomeerde jeugdtrainers, die spelers via een jeugdplan willen opleiden zodat zij inzetbaar zijn in het A-elftal
  3. de sociale en opvoedende rol niet te vergeten en een degelijke opleiding geven aan jongens en meisjes met minder talent in een plezante sfeer met aandacht voor respect, discipline en fair play.

De club wil garant staan voor een degelijke jeugdwerking waar opvoeding hoog in het vaandel staat.

Extra nevenactiviteiten

FC Merksem wil met nevenactiviteiten het verenigingsleven bevorderen en bijdragen tot de sociale cohesie in Merksem en de stad Antwerpen.  De club wil op het voorplan treden als een club waar het goed is om te vertoeven en deel van uit te maken.

Infrastructuur

FC Merksem wil, als concessiehouder, de stedelijke sportaccommodatie Gasthuishoevestraat 51 te 2170 Merksem, optimaliseren in overleg en met steun van het district Merksem en de stad Antwerpen.